Print

Roskilde Kommune Ungdomsprofil 2021 afsluttet

Forskningsprojektet Roskilde Ungeprofil 2021 er markeret afsluttet med udgivelsen af rapporten 'Roskilde Kommunes Ungdomsprofil 2021'. 

Projektet har undersøgt spørgsmål om, hvad det gode ungdomsliv er. Disse spørgsmål er nemlig ikke enkle at besvare, da unge ikke bare kan ses som en samlet gruppe, der kan afdækkes eller karakteriseres under ét. De unge er forskellige. Derfor er det også vanskeligt at tale om, at nogle unge ’kun’ er normale, mens andre ’kun’ er sårbare, for disse forhold kan variere på tværs af unge og gøre sig gældende i den enkelte unges eget liv på forskellig vis. 

I samarbejde med Roskilde Kommune går CeFU i forskningsprojektet og i rapporten tæt på de unge i kommunen med det formål at:

  • At etablere et solidt, dybdegående og bredt tematiseret indblik i unges egne oplevelser af trivsel og den mentale sundhed i ungdomslivet generelt i Roskilde Kommune.
  • At skabe vidensgrundlag for Roskilde Kommunes fremadrettede ungepolitik og ungeindsatser, som kan understøtte unges trivsel, veje i uddannelse og arbejde, fællesskaber og ungdomskulturelle hverdagsliv. 

Roskilde Kommune Ungdomsprofil 2021 FINAL Forside

Lagt online 04.05.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Katrine Thea Pløger Nielsen
katrinetpn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 93 56 21 77

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!