Print

Kommunale ungdomsprofiler

CeFU har stor erfaring med at udarbejde kommunale ungdomsprofiler, som giver en solid forskningsbaseret viden om kommunens unge og de udfordringer og muligheder, der præger deres hverdag.

En ungdomsprofil kan være svaret, hvis I gerne vil vide mere om de unge i jeres kommune, ønsker at vidensbasere og skærpe jeres indsatser, eller hvis I har brug for viden til at understøtte jeres strategiarbejde. For hvad ved I om de unge i jeres kommune? Ved I, hvordan de oplever deres hverdag, udfordringer og muligheder? Hvordan det står til med deres trivsel, sundhed og deres misbrug? Hvilken viden har I om deres fællesskaber og livsstil? Deres udfordringer med beskæftigelse, skole og uddannelse? Måske kæmper også jeres kommune med udsatte unge, men ved I, hvad der sker i mødet mellem jeres sociale indsatser og de unge?

Målet med en ungdomsprofil er at få suppleret den viden, kommunen allerede har, med et forskningsmæssig blik, der har øje for både de specifikke og generelle sammenhænge, som unges liv indskriver sig i.

En ungdomsprofil er tilpasset lokale forhold, men tager afsæt i CeFUs omfattende viden og ekspertise inden for dansk og international ungdomsforskning.

Det er vigtigt for os, at ungdomsprofilen understøtter den enkelte kommunes situation. Ofte indgår en ungdomsprofil som et vigtigt værktøj i en række processer, hvor målet er at blive bedre klædt på til at arbejde med de udfordringer og problemer, de unge har i den enkelte kommune.

Se eksempler på tidligere ungdomsprofiler under grafikken og kontakt os for at høre nærmere.

Skaermbillede 2020 02 18 Kl 131902

Tidligere gennemførte ungdomsprofiler:

Gentofte kommune  

Svendborg kommune  

Fredericia kommune  

Frederiksberg kommune  

Holbæk kommune  

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2249 2826

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!