Print

Jubilæum 2020

Jubilaeumsevent

I 2020 var det 20 år siden, at Center for Ungdomsforskning blev oprettet. CeFU er i dag et af Nordens førende og mest dagsordensættende ungdomsforskningsmiljøer. Initiativet til oprettelsen af CeFU blev taget af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og dørene til centret blev for første gang slået op ved indgangen til år 2000. Ønsket var et forskningscenter, hvor der initieres forskning i unges levevis og livsvilkår i tæt samspil med centrale samfundsmæssige organisationer - ambitioner, vi fortsat holder fast i nu, hvor CeFU er trådt ind i 20’erne.

I årets løb markerede vi CeFUs indtræden i 20'erne på forskellig vis og lancerede blandt andet det særlige jubilæumslogo. Lanceringen af logoet var første nedslag i et år med fokus på 20-års jubilæet, hvor vi med fest og faglighed satte en ny dagsorden og skabte debat om ungdomslivet.


Jubilæumskonference om det uperfekte ungdomsliv

På jubilæumskonferencen for medlemmerne af vores forening og særligt inviterede gæster den 2. oktober 2020 hyldede vi det uperfekte ungdomsliv og markerede jubilæet. 

Perfektionskulturen blandt unge synes accelererende, men til jubilæumskonferencen satte vi fokus på, hvordan vi kan ændre perspektivet, så ambition og mestring ikke længere er lig perfektion og præstation. Dagen blev skudt i gang af Rektor ved AAU Per Micahel Johansen. Herefter fulgte indlæg fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, sangerinde Katinka, og CeFUs egne forskere, der alle stillede skarpt på perfektion, normalitet og trivsel blandt unge. Christine Ravn Lund, næstforkvinde for DUF, talte om det særlige ved CeFU, og Foreningens nye formand, Torben Vind, blev budt velkommen af dekan ved Det Humanistiske Fakultet ved AAU, Henrik Halkier.

Indlæggene kan også ses herunder. Tryk på ikonet  Logo Playliste Youtube Lille for at vælge mellem playlistens videoer.

Jubilæum - rektor ved AAU oplæg


Glimt fra CeFUs historie

Vi markerede CeFUs indtræden i 20’erne ved at se tilbage på de 20 år, der var gået, siden Centeret blev oprettet, og delte glimt fra CeFUs historie. Se med i videoerne herunder, hvor tidligere bestyrelsesformand i Foreningen Center for Ungdomsforskning, Niels Glahn, næstforkvinde i DUF, Christine Ravn Lund, og bestyrelsesmedlem Ejnar Bo Pedersen ser tilbage på CeFU og fortæller om deres ønsker for Centeret de næste 20 år.

Jubilæum - Tidligere formand

 

Jubilæum - næstforkvinde

  

Jubilæum - Bestyrelsesmedlem


Podcast: 10 tendenser i ungdomslivet

I anledning af Centerets 20-års jubilæum lancerede CeFU podcasten '10 tendenser i ungdomslivet', der i løbet af 10 episoder tager livtag med forskellige aktuelle forandringstendenser i ungdomslivet. Hver episode er bygget op omkring nogle citater fra dem, det hele handler om: de unge. Lektor og souschef ved CeFU, Niels Ulrik Sørensen, er vært, og med sig i studiet har han skiftende forskere fra CeFU, der hver inviterer en gæst med for at diskutere en aktuel tendens i ungdomslivet. 

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere