Print

Jubilæumskonference: Det uperfekte ungdomsliv

Konferencen er afholdt.

Jubilaeumsevent

Indlæggene kan også ses herunder. Tryk på knappen  Logo Playliste Youtube Lille for at vælge mellem playlistens videoer.DET UPERFEKTE UNGDOMSLIV

Konference i anledning af Center for Ungdomsforsknings 20-års jubilæum.

Center for Ungdomsforskning har nu fundet en ny dato for afholdelse af vores jubilæumskonference, der grundet COVID-19 måtte aflyses dette forår.

På vores jubilæumskonference d. 2. oktober 2020 vil indgå skarpe indlæg og livlige debatter med bl.a. uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, rektor på AAU Per Michael Johansen samt forskere fra Center for Ungdomsforskning.


Flere og flere unge presses af skyhøje krav til, hvordan de skal være og deres liv skal leves. Det perfekte er blevet det normale, og oplevelsen af utilstrækkelighed, stress og mistrivsel synes accelererende.

I år fylder Center for Ungdomsforskning 20 år, og det vil vi bruge som en anledning til at sætte en helt ny dagsorden for ungdomslivet. Ved vores jubilæumskonference vil vi derfor hylde det uperfekte ungdomsliv. Vi vil hylde både det skæve, sammensatte og snørklede ungdomsliv, men også det jævne og stabile ungdomsliv, det ’normale’, som ikke gør noget større væsen af sig.

På jubilæumskonferencen tager vi livtag med mistrivslen. Vi diskuterer, hvordan vi kan ændre perspektivet, så ambition ikke længere bliver lig perfektion. Mestring ikke længere lig præstation. Og vi vil undersøge, hvordan vi kan bidrage til et ungdomsliv, hvor uro og frygt forvandles til fighterinstinkt og virkelyst.


Læs uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensens tale til jubilæumskonferencen her: At være perfekt uperfekt


GLIMT FRA CEFUS HISTORIE

Vi markerer CeFUs indtræden i 20’erne ved at se tilbage på de 20 år, der er gået, siden Centeret blev oprettet, og dele glimt fra CeFUs historie. Se med i videoerne herunder, hvor tidligere bestyrelsesformand i Foreningen Center for Ungdomsforskning, Niels Glahn, næstforkvinde i DUF, Christine Ravn Lund, og bestyrelsesmedlem Ejnar Bo Pedersen ser tilbage på CeFU og fortæller om deres ønsker for Centeret, de næste 20 år.

 


Konferencen fandt sted den 2. oktober 2020, kl. 14.00-16.00
Aalborg Universitet København, Institut for Kultur og Læring
A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV. 

Vær opmærksom på, at eventet er gratis og forbeholdt medlemmer af Center for Ungdomsforskning og særligt inviterede.

Lagt online 21.02.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere