Print

Pædagogiske veje til bedre trivsel i ungdomslivet

Så er vores udviklingsarbejde med 14 ungdomsuddannelser over det ganske land skudt i gang. Over det næste år ca. skal vi i Center for Ungdomsforskning sammen med en række ungdomsuddannelser afprøve og udvikle pædagogiske veje til at øge trivslen blandt eleverne. Og det gælder både trivslen blandt eleverne generelt, men også særligt for udsatte elever i skolen.

Har du lyst til at høre mere om dette udviklingsarbejde, om vores tilgang til trivsel og vores første resultater fra en mindre spørgeskemaundersøgelse blandt lærerne på ungdomsuddannelserne, så lyt med her:

Pædagogiske veje til bedre trivsel i ungdomslivet

Baggrunden for udviklingsarbejdet er, at vi for et lille år siden sendte et call ud for at finde frem til skoler, som havde lyst til at samarbejde med os. Rigtig mange bød ind – og det sætter vi utrolig stor pris på – men det var desværre ikke muligt at inddrage alle og de skoler, vi i dag arbejder videre med er følgende 14 skoler:

Udviklings- og forskningsprojektet strækker sig over en treårig periode frem til efteråret 2025 og er støttet af VELUX FONDEN med knap 4,3 mio kr.

Lagt online 29.11.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Søren Christian Krogh
sck@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9940 2766

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere