Print

23. maj - Konference: Fællesskaber i ungdomslivet: Når de gør godt, og når de gør ondt

Konferencen er afholdt 

Se PowerPoints fra dagens oplæg her:

Fælles idékatalog:

Find Glenn Bechs og Naiha Khiljees udgivelser via links herunder:

________________________________________________________________

Konferencen er afholdt. Tak for jeres deltagelse. 

Fællesskaber forbindes stort set altid med noget godt. Det gælder også fællesskaber i ungdomslivet, der ofte betragtes som et svar på de udfordringer og den mistrivsel, som har spredt sig blandt nutidens unge. Fællesskaber anses som noget, der kan skabe stabilitet og tilhørsforhold i et ungdomsliv, som er præget af individualisering, præstationskultur, polarisering og andre forandringer og opbrud.

Men fællesskaber er langtfra altid godt. De kan forstærke præstationspresset, øge polariseringen og skabe oplevelser af utilstrækkelighed og udenforskab.

På denne konference præsenterer vi en række nye forståelser og indsigter i unges fællesskaber, der kan nuancere billedet af, hvad fællesskaber er for en størrelse, hvilken betydning de har for nutidens unge, og hvornår de gør godt og ondt. Med afsæt i et forskningsprojekt, CeFU har lavet i samarbejde med Mary Fonden, støttet af William Demant Fonden, stiller vi skarpt på, hvordan unges fællesskaber forandrer sig over tid, hvilke idealer de er omgærdet af, hvilke forskellige former de tager, samt hvilke positioner i fællesskaberne der er særligt svære at befinde sig i. Vi viser, hvordan fællesskaberne kan være gode og opbyggende, men i dén grad også svære og nedbrydende.

På konferencen kan du møde forskere og unge samt to af tidens dagsordensættende forfattere, Glenn Bech og Naiha Khiljee.
Alle deltagere på konferencen modtager desuden den nye CeFU-bog, Fællesskaber i ungdomslivet: Når de gør ondt, og når de gør godt.

 Billede majkonference 2023 

Lagt online 17.03.2023 af Maria Jelonek

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!