Print

Samvirke: Ungefællesskaber er hårdt arbejde

Samvirke d. 03.02.22

Af: Anne Frøkjær Dreier

Ungdomslivet forbindes med fest og farver, sprudlende kærlighed og begyndelsen på livslange venskaber. En tid hvor identiteten former sig, og rollerne i fællesskabet fordeles. Men ifølge Center for Ungdomsforsknings rapport, "Kan ungefællesskaber gøre ondt?", er fællesskaber ikke ubetinget godt - den skaber også mistrivsel blandt unge. 

Maria Bruselius-Jensen, forsker og projektleder hos CeFU, udtaler:

»De unge kan ikke overskue, hvad de skal gøre, hvis de står uden for de her gruppefællesskaber, så derfor bliver de ved med at prøve at finde en måde at få en plads på. Og det slider på dem. Det er først, når de kommer på den anden side, at de kan få øje på, at det ikke var godt for dem.«

Noemi Katznelson, centerleder og forskningsleder, og Maria Bruselis-Jensen medvirker i en video i artiklen, hvor de fortæller om fire forskellige, og vigtige, fællesskabsformer for de unge. Videoen er lavet af Mary Fonden, som ligeså har Ensomhed som indsatsområde.  

Se videoen her:  

 

 

Lagt online 14.02.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere