Print

Nyt forskningsprojekt: Faglig tilblivelse og øget gennemførsel på SOSU H

Faglærte bliver en mangelvare i Danmark om kun ti år, og allerede nu har nogle brancher store udfordringer med at rekruttere faglært arbejdskraft. 

For at opretholde et højt kvalitetsniveau i sundheds- og plejesektoren i Danmark nu og i fremtiden er det nødvendigt, at flere vælger at uddanne sig til Social- og Sundhedshjælper, Social- og sundhedsassistent og Pædagogisk assistent og ikke mindst, at de gennemfører deres uddannelse. 

For at imødekomme dette har SOSU H igangsat en række indsatser, som samlet set har til formål, at flere elever gennemfører deres uddannelser. Center for Ungdomsforskning skal følge denne udvikling og undersøge, hvordan forskellige elevers frafalds- og gennemførselsprocesser forløber over tid på SOSU H.

Med projektet vil Center for Ungdomsforskning bidrage med ny viden dels om SOSU-området, som er relativt uudforsket, og dels med viden om deltagelse og gennemførsel på den del af erhvervsuddannelsesområdet, som har med velfærdsområdet at gøre.

Lagt online 17.05.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!