Print

UNGDOMSLIV OG MADKULTUR

Titel: UNGDOMSLIV OG MADKULTUR
Forfattere: Noemi Katznelson, Maria Bruselius-Jensen & Rikke Kjærsgaard Amtoft
Dato:
Type: Rapport
Tags: sundhed, efterskole, ungdomsliv, madkultur, ungefællesskaber, efterskolekøkken, klima, kost, køkkentjans, madlvaning, madvaner

UNGDOMSLIV OG MADKULTUR

- Om eleverne på efterskolernes forhold til mad, klima og udbytte af ’køkkentjansen’

Unges forhold til mad og madlavning spænder vidt. Over forskellige madkulturer, vaner og forbrugsmønstre. Over unge, for hvem mad primært handler om at blive mæt, til unge, for hvem mad er ren nydelse. Og over unge, der er vant til at bage og blanchere, til andre, der knap nok har prøvet at skrælle en gulerod eller vride en karklud. Undersøgelsen folder disse forskelle ud og præsenterer 4 forskellige ’grupper’ af unge. Den kommer også omkring en indsats i efterskolernes køkkener, som har fundet sted i regi af Madkulturen, en selvejende organisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug of Fiskeri. Undersøgelsen stiller skarpt på, hvad der skal til for at skubbe til unges madvaner og kompetencer.

Undersøgelsen er muliggjort via støtte fra Nordea-fonden. 

Download rapporten

 

Se video, hvor Noemi Katznelson og Maria Bruselius-Jensen fortæller om unges forhold til mad, klima, fællesskaber og sundhed:

Se video, hvor Noemi Katznelson og Maria Bruselius-Jensen fortæller om unges mulige maddannelse på efterskoler:

Læs mere om forskningen bag publikationen

Ungdomsliv, køkkentjans og udvikling af madkultur på efterskolen

Projektet sætter fokus på, hvordan efterskolerne kan udgøre en unik arena for skabelsen af unges madkultur. Formålet er at skabe kvalificeret viden om, hvilket udbytte efterskolelever har af at deltage i projektet ’Efterskolernes Køkkentjans’.

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!