Print

NATUR TIL ET GODT LIV - Unges fortællinger om deres møder med naturen

Titel: NATUR TIL ET GODT LIV - Unges fortællinger om deres møder med naturen
Forfattere: Niels Ulrik Sørensen og Anne Mette W. Nielsen
Dato: 23.02.2022
Type: Rapport
Tags:

NATUR TIL ET GODT LIV - Unges fortællinger om deres møder med naturen

I NATUR TIL ET GODT LIV præsenteres en undersøgelse af, hvilken betydning mødet med naturen kan have for unge, der deltager i naturintegrerede sociale indsatser. Undersøgelsen er udarbejdet af Center for Ungdomsforskning i et samarbejde med Natur til et godt liv-laboratoriet, som Bikubenfonden har igangsat med henblik på at kvalificere og vidensbasere det natursociale arbejde med unge på kanten af samfundet. Undersøgelsen viser et mangfoldigt natursocialt felt med store potentialer for mange forskellige grupper af unge. Den identificerer en række kvaliteter ved unges møder med naturen, men peger også på, at unge ikke altid oplever disse kvaliteter i naturmøderne. På den baggrund formuleres nogle væsentlige principper, der kan bidrage til den videre udvikling af natursociale indsatser for unge på kanten af samfundet. Rapporten henvender sig til praktikere, der arbejder med natursociale indsatser for unge, og til forskere, studerende, undervisere og beslutningstagere, der beskæftiger sig med ungdomsliv, udsathed og natur.

Læs mere om forskningen bag publikationen

Når natur gør en forskel

I dette forskningsprojektet undersøger vi, hvordan naturen kan gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet. Omdrejningspunktet er en række natursociale indsatser, der indgår i Bikubenfondens satsning ’Natur til et godt liv’. Center for Ungdomsforskning følger en række af de unge, der deltager i projekterne, og vil med afsæt i en undersøgelse af deres perspektiver på deltagelsen formulere nogle principper for, hvordan det natursociale arbejde kan gøre en positiv forskel for unge på kanten af samfundet.

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere