Print

Når fremtiden tegner sig

Titel: Når fremtiden tegner sig
Forfattere: Mette Lykke Nielsen og Noemi Katznelson
Dato: 02.11.2009
Type: Rapport
Tags: uddannelse, UU, udsatte unge, ungdomsuddannelser, 95%, udkants Danmark, vejledning, yderkantsområder

"Når fremtiden tegner sig" er en rapport om unge i et yderkantsområde i Danmark. Rapporten giver et indblik i nogle af de subjektive, kulturelle og samfundsmæssige mekanismer der kan få betydning for, hvordan fremtiden tegner sig for unge i et yderkantsområde.

Mere konkret tegner rapporten et billede af unge i Vendsyssels vej til uddannelse og arbejde. Den handler om deres uddannelsesvalg og om den vejledning, de har modtaget.

Baggrunden for rapporten er, at Frederikshavn og Hjørring kommuner, ligesom mange andre yderkantsområder, er langt fra den politiske målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Målet med rapporten er at klargøre, hvad der kan og skal gøres vejledningsmæssigt i relation til de særlige betingelser som kultur, tradition og erhvervsstruktur stiller i dette område.

Rapporten er blevet til i samarbejde med UU vendsyssel.

Rapporten koster 200 kr.

Bestil rapporten her

Læs mere om forskningen bag publikationen

Når fremtiden tegner sig

"Når fremtiden tegner sig" er en rapport om unge i et yderkantsområde i Danmark. Rapporten giver et indblik i nogle af de subjektive, kulturelle og samfundsmæssige mekanismer der kan få betydning for, hvordan fremtiden tegner sig for unge i et yderkantsområde.

Kontakt forskere

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680