Print

Når fremtiden tegner sig

"Når fremtiden tegner sig" er en rapport om unge i et yderkantsområde i Danmark. Rapporten giver et indblik i nogle af de subjektive, kulturelle og samfundsmæssige mekanismer der kan få betydning for, hvordan fremtiden tegner sig for unge i et yderkantsområde.

Mere konkret tegner rapporten et billede af unge i Vendsyssels vej til uddannelse og arbejde. Den handler om deres uddannelsesvalg og om den vejledning, de har modtaget.

Baggrunden for rapporten er, at Frederikshavn og Hjørring kommuner, ligesom mange andre yderkantsområder, er langt fra den politiske målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Målet med rapporten er at klargøre, hvad der kan og skal gøres vejledningsmæssigt i relation til de særlige betingelser som kultur, tradition og erhvervsstruktur stiller i dette område.

Rapporten er blevet til i samarbejde med UU vendsyssel.

Publikationer

Når fremtiden tegner sig

"Når fremtiden tegner sig" er en rapport om unge i et yderkantsområde i Danmark. Rapporten giver et indblik i nogle af de subjektive, kulturelle og samfundsmæssige mekanismer der kan få betydning for, hvordan fremtiden tegner sig for unge i et yderkantsområde.

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Status for projektet

Status: afsluttet
Afsluttet 2009