Print

Videncenter for Arbejdsmiljø: Korte ansættelser påvirker sikkerheden negativt

Videncenter for Arbejdsmiljø 22.02.2016

Af: Charlotte Aagaard Knudsen

Videncenter for Arbejdsmiljø har bragt en nyhed på deres hjemmeside som trækker på viden fra CeFUs forskning, og fremhæver vores kommende konference ' Ung uden sikkerhedsnet - nye kompetencer til fremtidens usikre og globaliserede arbejdsliv?'. De skriver på deres hjemmeside:

"De er der bare lige i en periode for at fylde hullerne i vagtplanen ud. De får tit de tunge opgaver, men bliver aldrig rigtig en del af fællesskabet på arbejdspladsen, for de er tit på arbejde på ydertidspunkter, når de andre har fri. Og så går det vel nok - de finder jo ud af det, de unge.

Det er en holdning, som seniorforsker Johnny Dyreborg fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø ofte er stødt på. Han forsker i ulykker og sikkerhedskultur blandt andet i projektet 'Sikkert Arbejde for Unge (SAFU)' og har skrevet et kapitel i bogen Brydninger i ungdomslivet, hvor han beskriver nogle af disse tendenser.

- Vi ved, at der sker flere arbejdsulykker blandt de midlertidigt ansatte og i deltidsjobs. Det er en særlig udfordring, som man må tage højde for i det forebyggende arbejde, siger Johnny Dyreborg."

Læs hele artiklen her

Lagt online 24.02.2016 af Peter Jensen

Kontakt forskere

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

CeFU i medierne

CeFU i medierne

CeFUs aktiviteter og forskere bliver jævnligt nævnt og citeret i medierne. På siden 'CeFU i medierne' beskriver vi med enkelte ord vores involvering i en given artikel samt hvilket medie den optræder i, og så vidt muligt henviser vi til, hvor du kan læse hele artiklen.

Se CeFU i medierne her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!