Print

Ungdomsforskere: En moddriftsreform kan bidrage til øget trivsel blandt unge

Altinget 29.10.19

Forsker og centerleder for Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson, lektor Mette Pless og adjunkt Anne Görlich har skrevet et debatindlæg til Altinget om mistrivsel og om at styrke balancen mellem mestring og præstation blandt unge med afsæt i forskningsprojektet Ny Udsathed

"Lad os slå fast med det samme, at hverken fremdriftsreformen eller andre reformer for den sags skyld alene kan forklare den stigende mistrivsel blandt unge. Dertil er problemet alt for komplekst og omsiggribende. Men måske kan en del af svaret ligge i, hvad man lidt retorisk kunne kalde en 'moddriftsreform'.

(...)

En moddriftsreform er således ikke et bud på en reform, men snarere et gennemsyn af det samlede billede. En sikring af den balance i vores uddannelsessystem, som skal bidrage til en øget trivsel blandt de unge, men i høj grad også til det læringsudbytte, unge skal have med sig videre i livet."

Den 25. november afholder CeFU konferencen Ny Udsathed. Læs mere her. 

Lagt online 05.11.2019 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!