Print

Politiken: Mette F. sender stærkt og vigtigt signal til unge

Politiken d. 17.06.22 

Af: Jens Høyer Jensen og Max Læbo Wulff

Regeringen lægger op til at ændre optagelsessystemet til landets videregående uddannelser.

Fra talerstolen på folkemødets hovedscene spurgte statsministeren, om »de krav, vi stiller til vores børn og unge i dag, er blevet for mange og måske for diffuse«. Som statsministeren har sagt i et interview i Politiken, mener hun, at der skal indføres et loft på 10 for de adgangsgivende karaktergennemsnit, der kan tage »toppen af det karakterpres«, som mange unge oplever i dag.

Dertil skal flere optages via kvote 2 på baggrund af kriterier, der ikke er »socialt skæve«, og så skal fem års erhvervserfaring inden for et relevant felt kunne give adgang til uddannelserne.

Det møder ros fra Noemi Katzelnelson, der er professor ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, at statsminister Mette Frederiksen brugte sin taletid på folkemødets hovedscene til at »adressere, at der er noget galt med rammerne omkring ungdomslivet i dag«. »Som jeg lige kan komme i tanke om, er det første gang, at unges trivsel faktisk bliver agendasættende i uddannelsespolitikken«, siger hun [...].

Lagt online 06.07.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!