Print

Kronik: Når succes og sikkerhed motiverer

Ungdomsskolen - Blad nr. 8Når succes og sikkerhed motiverer

Af: Mette Lykke Nielsen, Noemi Katznelson, Niels Ulrik Sørensen og Mette Pless

Center for Ungdomsforskning har haft fokus på unges motivation for læring - ikke kun i uddannelsessystemet, men også hos fx gamere. Sådan lyder det i ny kronik i tidskskriftet Ungdomsskolen. 

Nutidens generation af unge er præget af usikkerhed, i en verden hvor man kontinuerligt skal skabe sig selv som en omsættelig vare. Dette præger de unges forhold til motivation, dette gør sig også gældende for Jacob, som lever af noget så utraditionelt som at spille computer: 

"Jeg vil gerne tjene så mange penge på at spille, at jeg kan fremtidssikre mig nogle år frem, ja, måske resten af mit liv. Det motiverer mig helt klart til at klø på og yde mit bedste.(..) Men det er ikke til at sige, for det er en helt ny branche, jeg befinder mig i. E-spor­tens fremtid er uklar, og det gør min fremtid uklar (…)"

Kronikken ligger sig op af CeFU's forestående konference om topmotiverede unge, der netop sætter fokus på disse former for motivation, som gør sig gældende i de unges livsverdener i dag.

Læs kronikken her

 Læs mere om konferencen og tilmeld dig herLæs hele Ungdomsskolens Blad Nr.8 her

 

Lagt online 09.11.2016 af Jens Brun Madsen

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!