Print

Kristeligt Dagblad: Erhvervsuddannelser skal boostes med program for karakterdannelse. Det er problematisk

Kristeligt Dagblad 06.06.21

Af: Steen Nepper Larsen

Enhver avislæser og ungdomsuddannelsesvejleder ved, at det er meget vanskeligt, for ikke at sige umuligt, at få en passende stor andel af en ungdomsårgang til af egen drift at vælge at tage en erhvervsuddannelse.

Noget må der gøres, lyder det fra alle sider af det politiske spektrum, og allehånde fagforeningsrepræsentanter og arbejdsgiverstemmer er af samme opfattelse. Hermed åbnes der for en forskningsmæssig ladeport af dimensioner, for der er både brug for konkrete råd og langsigtede visionære løsninger.

Ikke mindst derfor har Styrelsen for undervisning og kvalitet allieret sig med Center for ungdomsforskning (CEFU) fra Aalborg Universitet, forskere fra UC Syd og konsulentfirmaet Pluss og i juni 2020 udgivet et 95 sider langt program om karakterdannelse i erhvervsuddannelserne.

Lagt online 18.06.2021 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Katrine Thea Pløger Nielsen
katrinetpn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 93 56 21 77

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere