Print

Kristeligt dagblad: Deres gymnasietid var præget af hjemmeundervisning og aflyste fester. Nu bliver de studenter

Kristeligt dagblad, d. 22.06.22 

Af: Jeppe Schropp

Corona kastede en skygge over studenternes gymnasietid og lod mange af deres forventninger forblive uforløste. Samtidig var det en tid med klimakrise og krig. Nu bliver de udklækket som studenter, men hvordan har det påvirket dem?

[...] "Det er en generation af studenter, som er blevet ramt af den helt store globale klinge," siger Noemi Katznelson, som er professor og leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet.

Faktisk kan hun ikke komme i tanke om noget lignende, fortæller hun og nævner netop coronapandemien, krigen i Ukraine og klimakrisen.

[...] Selvom det er svært at sige noget håndfast om, hvilke konsekvenser coronapandemien har haft bredt set, så er det et faktum, at den i lange perioder har forhindret eleverne i at mødes i skolen og deltage i sociale arrangementer ansigt til ansigt - og at det gik udover trivslen.

[...] "I forvejen er mistrivslen høj, og corona har sandsynligvis bare givet den et nøk opad - især for dem, der ikke har kunnet finde en plads i de sociale fællesskaber, som jo i høj grad er foregået uden for gymnasierne," siger Noemi Katznelson, som mener, at studenterne har misset flere trin af den sociale - og måske også faglige - dannelse.

Lagt online 06.07.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!