Print

Jyllands-Posten Indland: Eksperter efter forslag om forbud: Nutidens unge har brug for alkohol

Jyllands-Posten Indland, d. 21.03.22

Af: Morten Vestergaard

Regeringen vil forbyde salg af alkohol til unge under 18 år. Men har vi glemt, at alkohol er et redskab for en generation af disciplinerede unge til at skabe fællesskaber?

Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, siger, at der er mange sundhedsfaglige grunde til at gøre noget drastisk ved, at unge drikker for meget, og at alkohol for nogle unge er »en adgangsbillet til fællesskabet, som de ikke har lyst til at betale«. »Men for mange unge er alkohol også en hjælp til at komme ind i fællesskaberne« [...] siger Noemi Katznelson, som også peger på, at oplevelser med alkohol skaber fortællinger mellem unge, som overleveres til næste generation. Det handler om forestillingen om det sjove ungdomsliv.

 »For netop den generation af kontrollerede unge er timingen af dette forbud ærgerlig. De har lige været igennem to år under corona med endnu mere kontrol og krav om at droppe det sociale liv. (...) De har ikke brug for mere kontrol lige i denne situation - vi skal i stedet komme de unge i møde med bud på, hvad der kan stilles i stedet for,« mener hun.

Læs hele artiklen her

Lagt online 06.04.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere
Videokatalog

Videokatalog

Gå på opdagelse i CeFUs videokatalog. Videoerne dækker CeFUs aktiviteter og forskning - herunder oplæg fra CeFUs konferencer og videoer om CeFUs forskningsprojekter.

Læs mere her

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV