Print

Information: Trods masser af studieaktivitet føler mange studerende sig stadig ensomme

Information, d. 15.08.22

Af: Jakob Dall

Knap hver femte studerende, som har svaret på en ny trivselsundersøgelse fra den akademiske fagforening DM føler sig 'ofte' eller 'altid' ensomme på studiet. DM Studerende mener, at universiteterne har gjort for lidt for at genstarte det sociale liv efter corona.

Den høje mistrivsel blandt studerende er langtfra ovre. Det viser en ny analyse fra den akademiske fagforening DM. Selv om studierne for længst er genåbnede, og der er sat diverse sociale tiltag i gang, så svarer 18 procent af de 1.126 studerende, som har svaret på undersøgelsen, at de 'ofte' eller 'altid' føler sig ensomme på studiet

[...] At mange studerende stadig føler sig ensomme på studiet, undrer dog ikke professor Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning. Coronaperioden har været et kæmpe indgreb i mange unges liv, fordi ungdomsårene meget handler om, hvem der er med, og hvem der ikke er med i det sociale liv.

»Coronaperioden har nogle eftervirkninger, hvor du kan have slået dig på det sociale, fordi du ikke var blandt de fem eller 50, der måtte være med, og det kan gøre de unge og studerende mere usikre. Den sårbarhed kan man nemt tage med sig videre,« siger Noemi Katznelson.

Lagt online 23.08.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere