Print

Folkeskolen.dk: Medinddragelse vigtigt for sundhed

Folkeskolen.dk. 25.01.21

Af: Ulla Pedersen

Hvordan kan børn og unge bedst muligt inddrages, så det gør en positiv forskel for dem og deres omgivelser? Det giver en ny, gratis bog flere bud på.

[...]

Det er ikke altid lige let at finde balancen for inddragelse, når der også er et stof, som skal formidles. Her kan en ny bog, der er udgivet af Aalborg Universitet, og kan downloades gratis, give lærere og pædagoger inspiration til at indkredse den professionelle rolle i forhold til børn og unges deltagelsesmuligheder.

I bogen kan du læse om rammerne for deltagelse og få indblik i drøftelser om, hvor og hvordan de sættes. Samt hvordan vi kan støtte børn og unge til at forandre deres hverdag. Med et særligt fokus på udsatte børn og unges muligheder.

Bogen er skrevet af to forskere fra Center for Ungdomsforskning og er et led i forskningsprojektet ’Når inddragelse gør en forskel’, som er støttet af VELUX FONDEN. Titlen på bogen er "Veje til del­ta­gel­se – nye forståelser og tilgange til facilitering af børn og unge deltagelse", og bogen præsenterer en række helt kon­kre­te, handlingsrettede metoder i bl.a. uddannelsessammenhænge, foreningslivet og i sociale indsatser.

Lagt online 27.01.2021 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere