Print

DR: Stigende priser får unge i 20'erne til at blive boende hos mor og far: Selvstændigheden sættes på pause

Aldrig før har der været så kraftig en stigning i unge, der undlader at flytte hjemmefra. 

Men når de unge i stigende grad bliver boende hjemme, selvom de er i 20'erne, så kan udfordringen være, at selvstændigheden kan blive sat på pause. Det udtaler lektor ved CeFU, Mette Lykke Nielsen, i en række indslag i DR. 

Indslag:

 

CeFUs forskning på området:

CeFU har forsket i unge, der flytter hjemmefra, med forskningsprojektet 'Den Gode Overgang'. Projektet har ført til både en bog og en podcast.

Lagt online 29.03.2023 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

23. maj: Konference om ungefællesskaber

23. maj: Konference om ungefællesskaber

På denne konference præsenterer vi en række nye forståelser og indsigter i unges fællesskaber, der kan nuancere billedet af, hvad fællesskaber er for en størrelse, hvilken betydning de har for nutidens unge, og hvornår de gør godt og ondt.

Læs mere og tilmeld dig her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!