Print

Børn&Unge: Gør naturen en forskel for unge på kanten?

Børn&Unge 23.03.21

Interveiw med Anne Mette W. Nielsen

Fagbladet Børn&Unge har sat spot på CeFUs igangværende projekt Når natur gør en forskel. Projektet undersøger, hvordan naturen kan gøre en positiv forskel for unge på kanten. Børn&Unge har talt med lektor Anne Mette W. Nielsen, der udfører projektet sammen med lektor Niels Ulrik Sørensen. De indsamler unges egne erfaringer, oplevelser og forståelser af, hvordan møder med naturen virker på dem og deres livssituation:

"Vi er nysgerrige på, hvad der sker i mødet mellem de unge og naturen. Hvad er det for særlige kvaliteter, der kendetegner møderne, når de gør en forskel? For det gør de ikke altid. Vi gør op med den idé, at naturen er et frirum for alle unge. Det er meget forskelligt og afhængigt af indsatsen, hvordan unge oplever naturen som et givende rum at være i," fortæller Anne Mette W. Nielsen til Børn&Unge.

Læs hele interviewet i Børn&Unge, sektion 1, side 47

Lagt online 06.04.2021 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere