Print

Anne Görlich som deltager i DR indslag

Anne Görlich, forsker og lektor ved CeFU, deltog mandag d. 10 oktober i en række af DR's indslag - både radio, livechat og debat - i lyset af udgivelsen af den nye bog, Mistrivsel i lyset af tempo, præstation og psykologisering. Om ny udsathed i ungdomslivet., som Anne Görlich er medforfatter på sammen med Mette Pless og Noemi Katznelson, forskere hos CeFU. 

Radio, P1 morgen
I radioprogrammet P1 morgen konstaterer Anne Görlich, at unge mistrives mere end tidligere. Derudover sættes der lys på, hvordan vi får et samfund, som de unge kan trives i? 
Hør indslaget her

Anne Görlichs bidrag kan findes ved tidsstemplet 29:17


Livechat - DR tæt på
Hvordan oplever unge den mistrivsel, der rammer mange af dem? Hvorfor er den i vækst? Hvad kan man gøre for at hjælpe de unge som pårørende? Hvad kan de unge selv gøre? Og hvad kan politikerne gøre? Det kom de tre paneldeltagere med svar på, da brugerne kunne stille spørgsmål mandag aften på dr.dk.

Bag tasterne sad 23-årige Anna Børsen, der som sagt selv kæmper med stress og angst. Anne Görlich, der er lektor på Center for Ungdomsforskning og en af forfatterne bag den nye rapport. Og Anders Friche, der er centerleder for rådgivningstilbuddet Headspace i Aarhus.
Læs svarene her

 

P1 debat
Flere og flere unge mellem 16-24 år fortæller om dårligt mentalt helbred. Mens flere forældre bruger sin sundhedsforsikring til at sende sine børn til en privat psykiater. Er det svært at være ung i dag, stilles der for høje krav eller har samfundet frataget unge mennesker sit individuelle ansvar? Hør debatten med Anne Görlich som deltager.
Hør debatten her

  

Du kan læse mere om bogen og forskningen bag her

Lagt online 25.10.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere