Print

’Tænk hvis det var omvendt’: Kampagne i forskningsprojektet ’Risiko, arbejdsmiljø og krænkende handlinger: Unge på digitale arbejdsmarkeder’ (RADAR II)

Digitalisering og nye beskæftigelsesformer udgør en udfordring for unges psykosociale arbejdsmiljø. Hate, krænkelser, chikane, trusler, eller diskriminering fra kunder eller følgere er eksempler på nogle af de psykosociale risici som forstærkes, når arbejdet er digitalt formidlet via apps, ureguleret og udføres alene. Dette kalder på viden om, hvordan krænkende handlinger forebygges på et ureguleret arbejdsmarked.

Derfor har Center for Ungdomsforskning/AAU, Roskilde Universitet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø udviklet kampagnen ’Tænk hvis det var omvendt’, som offentliggøres onsdag d. 12 oktober 2022. Kampagnens formål er forebyggelse af krænkende handlinger rettet mod unge platformsarbejdere, influenter og gamere.

Kampagnen er udviklet med udgangspunkt i data indsamlet i forskningsprojektet ’Risiko, arbejdsmiljø og krænkende handlinger: Unge på digitale arbejdsmarkeder’ (RADAR II), og er udarbejdet i et samarbejde med 11 repræsentanter fra platformsvirksomheder, influenceragenturer, fagforeninger, samt unge der selv har digitalt medieret arbejde.

To professionelle influencere, Alexandra Staffensen og Gulddennis, har videreudviklet forskningsprojektets ideer og budskaber til to selvstændige dele af kampagnen. Kampagnen offentliggøres på deres sociale medie-kanaler (YouTube, Instagram).

Projektet er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden, og udføres i et samarbejde mellem forskere fra Roskilde Universitet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet. 

 

Spørgsmål til kampagnen kan rettes til:

Mette Lykke Nielsen, AAU, Center for Ungdomsforskning (CeFU), Institut for Kultur og Læring (mln@ikl.aau.dk / 20294911)

Louise Yung Nielsen, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet (lyn@ruc.dk)

Lagt online 05.10.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!