Print

Plads til at lære – på lærepladsen. Dannelse i mødet mellem unge og arbejdsmarkedet

I CeFU’s seneste bog: 'Plads til læring – på lærepladsen. Dannelse i mødet mellem unge og arbejdsmarkedet', præsenterer vi resultater og anbefalinger fra undersøgelsen af mødet mellem unge i lære på erhvervsuddannelserne og arbejdsmarkedet, som vi har gennemført med støtte fra Sydbank Fonden.

Bogen handler om en væsentlig og underbelyst del af unges erhvervsuddannelse – nemlig lærepladsdelen og kaster lys over de unges og virksomhedernes forventninger til forløbet og til hinanden. Et af hovedbudskaberne er, at det ikke er arbejdsfrit for en virksomhed at tage et ungt menneske i lære. Det er en investering og en indsats, som typisk aflejrer sig som en omkostning i starten og en gevinst senere hen. På baggrund af undersøgelsen er der udviklet et lærepladsværdisæt med 8 gode råd til, hvordan man som virksomhed kan gøre dette.

Plads til at lære – på lærepladsen

 

 

Lagt online 01.07.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Katrine Thea Pløger Nielsen
katrinetpn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 93 56 21 77

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere