Print

Ny artikel: Picture Perfect. Præstationsorienteringer blandt unge i forskellige ungdomslivskontekster

Centerleder Noemi Katznelson, forskningsleder Niels Ulrik Sørensen, lektor Mette Pless og lektor Mette Lykke Nielsen har netop fået udgivet artiklen "Picture Perfect. Præstationsorienteringer blandt unge i forskellige ungdomslivskontekster" i Tidskrift for Ungdomsforskning.

Med afsæt i tre forskningsprojekter undersøger artiklen på hvilke måder orienteringen mod præstation kan genfindes som tendens på tværs af ungdomslivskontekster, og hvordan den manifesteres i unges tilblivelsesprocesser.
Artiklen peger på, at præstation for nogle unge udgør en væsentlig diskursiv ressource, mens det for andre kobles til udenforskab. Trods forskelle er et fællesstræk, at de unges selvfremstillinger er forbundet til fornemmelser af aldrig at komme i mål. Self-as-portfolio er en figur, de unge må positionere sig i forhold til.

Læs artiklen her

Lagt online 09.01.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Mette Lykke Nielsen
mln@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4911

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!