Print

Forskningsartikel om projekt "Ny udsathed" i Nordisk tidskrift for ungdomsforskning

Ny forskningsartikel om forskningsprojektet: "Ny udsathed" i Nordisk tidskrift for ungdomsforskning volume 2, issue 2. 

I forskningsartiklen "Ny udsathed: nuancer i forståelser af psykisk mistrivsel" kan du blive klogere på mistrivsel, trivsel og udsathed blandt unge i Danmark. Forskningen tager udgangspunkt i en repræsentativ spørgeskemaundersøgelse, der med en latent klasseanalyse, har inddelt de unge i fem grupper på baggrund af graden og karakteren af deres trivsel og mistrivsel. 

Analysen viser store variationer i de unges oplevelser og grundlag for mistrivsel. Den viser derfor et mere nuanceret indblik i trivsel og mistrivsel i ungdomslivet end det, der tegnes i den offentlige debat. Artiklen kommer altså med vigtige forskelle i, hvad den stigende mistrivsel dækker over. 

 

Lagt online 21.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Mette Pless
mep@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2942 7467

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere