Print

CeFUs podcast lanceres i dag

De to første afsnit af Center for Ungdomsforsknings nye podcastserie 10 tendenser i ungdomslivet er ude nu! 

I første afsnit kigger vi nærmere på, hvorfor unge mistrives i et af verdens lykkeligste lande? Niels Ulrik Sørensen fra CeFU har professor Svend Brinkmann og professor Noemi Katznelson i studiet. De diskuterer, hvad der ligger bag den øgede mistrivsel, hvordan den kommer til udtryk, og hvilke konsekvenser den har. Er den her nye form for udsathed noget, der går over, og skal vi i stedet koncentrere os om at hjælpe de mere klassisk udsatte unge? Eller er det på tide at råbe vakt i gevær?

I andet afsnit kan du blive klogere på, hvad den teknologiske udvikling betyder for unges arbejdsliv nu og fremover. Digitaliseringen af vores samfund skaber nye måder at arbejde på og nye typer af jobs, som ikke mindst slår igennem blandt unge. I platformsøkonomien kan man efterspørge og tilbyde tjenester og ydelser, og her er der hverken arbejdsgivere eller arbejdstager i traditionel forstand. Hvad betyder det for organiseringen af arbejdet, og hvad man skal kunne? Og hvad betyder den her type arbejde for ens ungdomsliv i videre forstand?

10 tendenser i ungdomslivet er første sæson i podcasten UNGDOMSFORSKNING og kommer til at bestå af 10 programmer, hvori vi tager livtag med brændende aktuelle forandringstendenser i ungdomslivet. Podcasten lanceres i anledning af Centerets 20-års jubilæum og jubilæumskonferencen, som afholdes i dag. Find den her eller på Apple Podcast. 

 

Lagt online 02.10.2020 af Ida Bejder

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!