Print

Konference: Unges mediekultur

CeFU konference d. 29. maj 2013

"Hallo - hører du efter, hvad jeg siger?". Har du ikke sagt denne sætning, har du garanteret tænkt den, hvis du er en af de voksne, der ofte er sammen med unge. De digitale medier er en integreret del af unges hverdagsliv - de fleste unge er online hovedparten af døgnets 24 timer. Og som voksen kan det være lidt af en udfordring konstant at skulle dele opmærksomheden med en mobiltelefon.

Det ses ikke mindst i uddannelsessystemet. Mange undervisere oplever, at de unges optagethed af sociale medier hindrer dem i at koncentrere sig om undervisningen. Samtidig forventes det i stigende grad, at uddannelsessystemet gør målrettet brug af IT og digitale læremidler, der menes at styrke de unges faglighed og læring.

På konferencen sætter vi fokus på de brydninger, som opstår i mødet mellem unges digitale mediekultur og skolekulturen. Vi retter opmærksomheden mod de konflikter, der opstår i dette møde, men undersøger også, hvordan unges digitale mediekultur og skolekulturen kan blive bedre til at berige hinanden.

Konferencen "unges mediekultur - pædagogisk problem eller mulighed?" byder på oplæg fra eksperter i ungdomskultur, medier og læring. Mød Carsten Jessen fra Aarhus Universitet, Michael Paulsen fra Aalborg Universitet og Ola Erstad fra Universitetet i Oslo. Tidligere vært på TV Avisen, Trine Sick, vil lede et ungepanel, der diskuterer problemstillingen fra et ungeperspektiv.

Se Invitation og program

Se præsentationerne fra konferencen:

Søren Hebsgaard: Mig og min smarte telefon

Michael Paulsen: Sociale medier i skolen: det nye læringsnetværk

Ola Erstad: Digital kompetence i brydningen mellem formel og uformel læring

Lagt online 26.03.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!