Nyt fra CeFU

Print

22. november - Konference: Udfordrende og læringspotente overgange til voksenlivet

Konference hos Center for Ungdomsforskning

 

Ungdommen er en livsfase præget af overgange. Man bryder op og kastes ud i et utal af overgange til sammenhænge, man ikke har været i før, men som man alligevel skal forsøge at mestre. Inden for ungdomsforskningen taler man om ungdommen som en fase for overgange fra barn til ung og fra ung til voksen. Men også om overgange fra uddannelse til arbejde. Fra hjemmeboende til udeboende. Alt sammen overgange, som synes at have det til fælles, at de bliver stadigt mere uklare, ujævne og præget af zig-zag bevægelser. I dag ser vi mange flytte hjemmefra for så at flytte hjem igen for en stund, samt unge der veksler mellem arbejdsliv og uddannelse. Overgangene har, udover de stadigt mere ujævne processer, det til fælles, at de rummer både udfordringer og risici på den ene side, men også muligheder og læringspotentialer på den anden. Nogle unge kaster sig ud i livets mange valg og synes at være i stand til at skabe og gribe de muligheder, der opstår i de sammenhænge, de indgår i. Andre kastes ud i langt sværere, risikobetonede og skrøbelige overgange, der risikerer at føre dem ad lange og usikre veje, og som risikerer at have konsekvenser for deres trivsel og livsmuligheder.

På konferencen skal vi stille skarpt på overgange i ungdomslivet på kanten til voksenlivet. På risici og udfordringer ved de forskellige overgange – og deres læringspotentialer og muligheder. Vi tager bl.a. udgangspunkt i forskellige forskningsprojekter på Center for Ungdomsforskning, der handler om unge, der flytter hjemmefra, og unge, der bevæger sig ud på et stadig mere usikkert arbejdsmarked. Og så diskuterer vi, hvordan vi som samfund og forældre, og de unge selv, kan bidrage til at udnytte potentialerne i de ujævne processer, som i stigende grad kendetegner overgangene i ungdomslivet.    

Tid, sted og pris, samt information om tilmelding vil blive tilføjet snarest. Husk du altid kan holde dig opdateret om CeFUs konferencer gennem nyhedsbrevet, samt CeFU på sociale medier

 

Pladsreservation

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen. Medlemsorganisationerne har mulighed for i første omgang at reservere pladser på konferencen. Angiv venligst antal pladser samt medlemsorganisation ved reservation. 

Det er også muligt for ikke-medlemmer at reservere plads på konferencen. Tilmeldingen er først bindende, når konferenceprogram og pris er endeligt fastlagt. Angiv venligst kontaktoplysninger ved reservation. 

 

Tilmelding: Henvendelse til Rebecca Mandrup Hoeck på mail: rmh@learning.aau.dk

 

Lagt online 29.06.2018 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@learning.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!

Center for Ungdomsforskning | cefu@learning.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV