Print

19. november - Konference: Problemer med motivationen – hvordan kommer vi videre?

NB: Konferencen er afholdt. Se slides fra konferencen her:

Egmont Fonden, Camilla Bjerre: Fokus på lyst til læring

Carolyn Jackson: 'I'd do anything to avoid looking stupid'- Understanding and influencing young people's motives in school

Mette Pless og Noemi Katznelson: Hvordan kan vi forstå unges motivation og arbejde med at skabe den?

Noemi Katznelson og Mette Pless: Livet ved siden af skolen - hvad optager og motiverer de unge udenfor skolen?

Helle Bjerg og Mette Rindung: Det praktiske arbejde med motivation i skolen. Erfaringer fra en forskningscirkel

Mathias Poulsen: Spil og leg motiverer i skolen - men til hvad?

Se listen over konferencedeltagerne her


Elevers motivation er en forudsætning for at læring og uddannelse lykkes, men hvad er motivation, og hvordan fremmes den?

Skole- og uddannelsesområdet er i disse år genstand for en veritabel tsunami af forandringer. Reformer, undersøgelser, medieopmærksomhed, politiske opinioner, tvister osv. præger som aldrig før hverdagen i den danske uddannelsessektor. Opmærksomheden retter sig mod elevernes faglige niveau, mod behovet for at løfte skolen, mod fremtidens krav, de unges fritidsliv mv. Men hvad med eleverne og de unge, som skal forløse alle intentionerne og forventningerne? Hvor er de henne? Hvornår og hvordan oplever eleverne at indgå i sammenhænge, der motiverer dem og giver dem lyst til læring?

På denne konference stiller Center for Ungdomsforskning skarpt på netop elevernes blik på, hvad der motiverer og demotiverer dem til uddannelse og læring. Vi vil afsøge, hvordan hele spørgsmålet om læring og forandring ser ud fra et elevperspektiv: Hvad får forskellige elever til at deltage og yde en indsats? Og hvad kan man som underviser i dag gøre for at arbejde reflekteret og målrettet med at skabe motivation i klassen og i undervisningen?

Kom og hør de spændende indlæg og deltag i diskussionen på konferencen. Hver deltager modtager et eksemplar af bogen Unges motivation i udskolingen - et bidrag til teori og praksis om unges lyst til læring i og udenfor skolen. Trine Juul Røttig fra EDUnaut vil dagen igennem facilitere refleksionsbreaks, så deltagerne får lejlighed til at koble viden fra oplæg til egen praksis.

På programmet for dagen er blandt andet Cefu centerleder Noemi Katznelson og lektor Mette Pless. Professor Carolyn Jackson fra Lancaster University vil præsentere forskellige perspektiver på motivation, blandt andet hvordan klasserumsmiljø og klassekammerater har indflydelse på dette. Yderligere vil Mathias Poulsen tale om spil og leg som motivation i skolen.

Se invitationen til konferencen her

Konferencen afholdes på:
Docken
Færgehavnsvej 35
2100 København Ø

Tilmelding (tilmeldingsfrist 12. november):

Ikke medlemmer:
Deltagelse koster 1.795 kroner for ikke-medlemmer.

Tilmelding for ikke-medlemmer her

Medlemmer:
For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning er der 10 gratis pladser på konferencen og derefter deltagelse for 1.435 kroner.

For medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning: Henvendelse til Niels Brændgaard Pedersen for de første 10 pladser. Angiv venligst navn samt medlemsorganisation ved tilmelding. Medlemsorganisationerne har også mulighed for i første omgang at reservere pladser på konferencen. Angiv venligst antal pladser samt medlemsorganisation ved reservation. For at fastholde reserverede pladser skal endelig bekræftelse på deltagerne med navn og kontaktoplysninger være os i hænde senest 19. oktober 2015.

Øvrige medlemstilmeldinger til en reduceret pris á 1.435 kroner her

 

Lagt online 29.06.2015 af Peter Jensen

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2249 2826

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!