Der har gennem de seneste år været et massivt fokus på unges mistrivsel. Offentligheden har været domineret af tal og fortællinger, der har slået fast, at alt for mange unge kæmper med mistrivsel og har vedvarende udfordringer i deres liv. Det har været og er fortsat et vigtigt og nødvendigt fokus. Samtidig bør vi imidlertid huske os selv på, at unges identiteter og fremtidsperspektiver bliver til i samspil med de fortællinger, vi som samfund stiller til rådighed for dem.
På denne konference åbner vi derfor for nogle andre fortællinger om ungdomsliv, der sætter fokus på, hvad der skaber trivsel og bidrager til gode ungdomsliv set ud fra unges egne perspektiver. Vi retter særligt opmærksomheden mod de mange handlinger og bestræbelser, som unge selv foretager sig med henblik på at opnå trivsel i deres liv. Vores ambition er derved, at konferencen kan bidrage til at skabe flere håbefulde og opbyggelige fortællinger om ungdomslivet i dag, samtidig med at vi tager bestik af de bevægelser på at skabe levbare liv, der allerede foregår i ungdomslivet. Tanken er ikke at afblæse mistrivselskrisen eller behovet for, at vi som samfund sætter ind over for den, men derimod at nuancere fortællingen og give nogle kighuller ind i det store arbejde, unge allerede foretager sig med henblik på at trives.
Konferencen tager udgangspunkt i CeFU-rapporten ’Levbare ungdomsliv – om unges bestræbelser på at trives’, der er blevet til gennem et samarbejde med P3, Ebbefos Fonden og Østifterne.
Konferencen er realiseret med støtte fra Ebbefos Fonden og Østifterne.
Praktisk information
Tid: Den 19. november 2024
Sted: Kommer snarest. I eller tæt på København
Pris: 2.695,- inkl. moms.
Tilmelding: Tilmelding til konferencen skal ske senest den 13. november 2024
Vi forbeholder os ret til at lukke tilmeldingen af hensyn til pladshensyn.
Medlemmer af Foreningen Center for Ungdomsforskning har, til denne konference, 10 medlemspladser, hvor I får plads på konferencen til en reduceret pris på 1.077,50 kr. inkl. Moms. Ved tilmelding af mere end 10 deltagere til konferencen, skal der betales fuld pris.
For at benytte en medlemsplads udfyldes rabatkodefeltet under tilmeldingen. Rabatkoden kan I få af jeres medlemsorganisations kontaktperson. Hvis I er i tvivl om, hvem der er jeres kontaktperson, kan I kontakte cefutilmelding@ikl.aau.dk
Framelding efter tilmeldingsfristen medfører betaling af fuldt deltagergebyr.
Yderligere information:
Line Jørge Jensen på cefutilmelding@ikl.aau.dk eller Mette Stigaard Stenkjær på mss@ikl.aau.dk
Kontakt:
Center for Ungdomsforskning (CeFU)
Aalborg Universitet København, Institut for Kultur og Læring
A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV
Tlf.: +45 2029 4629
Center for Ungdomsforskning (CeFU) er et forskningscenter ved Institut for Kultur og læring på Aalborg Universitet København. Vi forsker i unges orienteringer, hverdagsliv og levevilkår. Derudover samler og formidler vi forskningsbaseret viden om unge samt statistisk dokumentation om unges holdninger, adfærd og levevilkår.
CeFU udgør et dynamisk og udadvendt forskningsmiljø, der samarbejder med ofentlige såvel som private aktører. Bag CeFU står en forening, hvis medlemmer er med til at sikre, at den viden, vi udvikler, er relevant og kan forankres i praksis. Vi modtager gerne henvendelser fra institutioner, foreninger, organisationer, virksomheder m.m., der interesserer sig for ungdomsforskning, og som ønsker at blive medlem af foreningen.
Bemærk venligst:
Der vil blive taget billeder og videoer ved konferencen. Når du tilmelder dig konferencen, accepterer du samtidig, at du kan komme med på situationsbilleder/videoer fra dagen (ikke nærbilleder). Billederne og/eller videoerne vil blive brugt ved den efterfølgende omtale af konferencen på Center for Ungdomsforsknings hjemmeside samt CeFUs sociale medier. Har du spørgsmål til vores brug af billeder/videoer – eller ønsker du at få fjernet et billede/video - kan du kontakte Maria Jelonek på mpjel@ikl.aau.dk.