Print

Nye navigationspunkter: En forskningsbaseret evaluering af processer og praksisser i Aspiranterne og de overgange projektet åbner for i ungdomslivet

Med afsæt i et ungeperspektiv er målet med ’Nye navigationspunkter’ at undersøge Aspirant-forløbet som en overgang i ungdomslivet med henblik på at bidrage til udviklingen af en ny model for en kultursocial beskæftigelsesindsats mellem kommuner, kulturinstitutioner og projektaktør. Modellen skal anskueliggøre, hvordan kreativitet, kultur og kunst kan fungere som en alternativ arena for en social indsats for unge på kanten af samfundet gennem en ny form for integreret samarbejde mellem kulturinstitutioner, kommunale instanser og private aktører.

Projektet sætter fokus på de bevægelser, udfordringer og muligheder, de unge oplever gennem deres deltagelse i Aspirant-forløbet, og det udbytte, der tegner sig for dem i forhold til et videre livsperspektiv. Evalueringen rummer en række nedslag i Aspirant-forløbets rekruttering, dets forskellige faser, udslusningsfasen og i de unges veje videre. Det er gennem et særligt fokus på de unges møder med de forskellige dele af forløbet og de overgange, som de åbner for, at evalueringen bidrager til udviklingen og kvalificeringen af en ny model for en kultursocial beskæftigelsesindsats.

Det gør evalueringen ud fra tre forskellige perspektiver: et livsperspektiv, et projektperspektiv og et udviklingsperspektiv.

Projektet forventes afsluttet ultimo 2025.

Publikationer

Aspiranterne fra et ungeperspektiv - En ny beskæftigelsesindsats på kulturområdet belyst gennem unges oplevelser og fortællinger

Notatet 'Aspiranterne fra et ungeperspektiv' er den første afrapportering af forskningsprojektet ’Nye navigationspunkter – En forskningsbaseret evaluering af processer og praksisser i Aspiranterne og de overgange projektet åbner for i ungdomslivet’. I notatet præsenterer vi en model, der illustrerer Aspiranterne fra de unges perspektiver.

Kontakt forskere

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Status for projektet

Status: i gang
Projektet forventes afsluttet ultimo 2025.

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!