Print

GAME Gadeidrætspraktik

Forskningsprojektet skal bidrage til udviklingen og kvalificeringen af GAMEs projekt Gadeidrætspraktik rettet mod STU-elever og FGU-elever. Med afsæt i et ungeperspektiv undersøger projektet mødet mellem de unge, GAMEs frivilliguddannelse og de deltagende børn med henblik på at kvalificere og evaluere udviklingen af projektet. CeFUs bidrag vil belyse, hvordan og gennem hvilke greb frivilligindsatsen gør en forskel for de unge, samt anskueliggøre, hvordan der i krydsfeltet mellem alternative, deltagerorienterede og engagementsbårne arenaer og mere formelle systemer opstår fællesskaber, der kan åbne nye veje for dem.

Publikationer

Nye veje til frivilligfællesskaber: Unges fortællinger om at være i gadeidrætspraktisk hos GAME

Særligt tilrettelagte praktikker kan på afgørende vis styrke adgangen til frivillighed og frivilligfællesskaber for unge med psykosociale udfordringer. Ved at etablere tydelige rammesætninger, der integrerer de deltagende unges evner, interesser og udfordringer som ressourcer, kan unge, der ellers har stået udenfor fritidslivets fællesskaber, finde sig til rette og på meningsfuld vis opleve at gøre en forskel for andre.

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Anne Mette W. Nielsen
amwn@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 5056 6124

Status for projektet

Status: afsluttet
Projektet blev afsluttet ultimo 2023

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere