Print

Konference d. 20. maj 2021: Ungdommens senfølger af corona

Alle oplæg kan ses herunder. Tryk på ikonet  Logo Playliste Youtube Lille  for at vælge mellem playlistens videoer:

Oplæg ved Professor Noemi Katznelson: Ungdommen i coronaens tid og de tendenser og dilemmaer, der knytter sig hertil. 

 

Om konferencen:

Pandemien har i mere end et år vendt op og ned på næsten alt det, som definerer et ungdomsliv. Visse unge har oplevet samfundets nedlukning som et pusterum i et ellers hektisk og stressende ungdomsliv, men for mange har coronatiden været en kilde til afsavn, frustration og nedtrykthed. Den har skabt usikkerhed om fremtiden – hvad venter os nu? Hvordan bliver vores liv? Hvordan bliver i morgen? Disse spørgsmål var afsættet på den store online majkonference. Her blev der sat fokus på pandemien, og hvilke senfølger den har for de unges liv. På konferencen var der en række tankevækkende oplæg herunder fra de nordiske gæsteprofessorer Ingrid Henning Loeb og Anders Bakken. Efterfulgt af oplæg ved professor Noemi Katznelson, antropolog Malthe Rye Thomsen, professor Ane Qvortrup, professor Lars Skov Henriksen og konsulent Gro Emmertsen Lund. Dagen bød også på paneldebat med ungerepræsentanter fra folkeskolen og ungdomsuddannelser, der kom med deres bud på, hvad en god genåbning kræver.

 

Kontakt forsker

Mette Stigaard Stenkjær
mss@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2029 4629

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere