Print

Det gode uddannelsesliv i praktikken

Titel: Det gode uddannelsesliv i praktikken
Forfattere: Arnt Louw og Niels-Henrik M. Hansen
Dato: 31.12.2018
Type: Rapport
Tags: erhvervsskoler, erhvervsuddannelser, sygeplejerskeuddannelsen, praktik, praktikforløb, social- og sundhedsassistentuddannelsen, social- og sundhedshjælperuddannelsen, vidensnotat

Det gode uddannelsesliv i praktikken

Vidensnotat om praktikken på social- og sundhedshjælperuddannelsen, social- og sundhedsassistentuddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen

I samarbejde med Københavns Kommune har Center for Ungdomsforskning netop udgivet et nyt vidensnotat, der præsenterer solid og aktuel viden om de unges udfordringer og potentialer i praktikforløb på social- og sundhedshjælperuddannelsen, social- og sundhedsassistentuddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen. 

Vidensnotatet er udarbejdet for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. God uddannelse og ikke mindst gode og attraktive praktikforløb for elever og studerende er en vigtig vej til at rekruttere medarbejdere til det nære sundhedsvæsen i kommunen. Vidensnotatet bidrager netop til indsatser med de unges perspektiv på gode praktikforløb.

Vidensnotatet er skrevet af lektor Arnt Louw og lektor Niels-Henrik M. Hansen, og er henvendt til alle, der arbejder med de unge og deres erhvervsuddannelser, men er i særlig grad henvendt til skoler, kommuner og praktiksteder, der arbejder med SOSU-, SSA- og sygeplejerskeuddannelserne.

Læs mere om forskningen bag publikationen

Det gode uddannelsesliv i praktikken

På baggrund af et omfattende litteraturstudie afdækker vi i dette projekt den aktuelle viden om de unges udfordringer og potentiale i praktikforløb på social- og sundhedsuddannelsen (SOSU), social og sundhedsassistentuddannelsen (SSA) og sygeplejerskeuddannelsen.

Kontakt forskere

Arnt Vestergaard Louw
avl@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!