Print

Weekendavisen: De nye udsatte

Weekendavisen 29.11.19

Af: Tine Eiby

Cefu holdt i mandags konference om Ny udsathed i ungdomslivet. 450 deltagere var mødt op for at blive klogere på, hvordan vi kan forstå mistrivsel og udsathed blandt unge i dag, og hvor vi kan sætte ind. Weekendavisen var også med, og du kan læse mere om konferencen i denne reportage, som også indeholder et interview med professor Noemi Katznelson:

"Det mest iøjnefaldende nye budskab fra konferencen er, at udsatheden er blevet »demokratiseret«, så den opleves af langt bredere grupper af unge. De er ikke nødvendigvis tynget af social arv, men kan sagtens have stærke, veluddannede forældre."

Noemi Katzelson slog til konferencen fast, at man ikke entydigt kan placere skylden for den stigende mistrivsel:

"Billedet er mudret, og der er ikke forskningsmæssigt belæg for at placere skylden ét sted, understregede Noemi Katznelson. Hverken hos konkurrencesamfundet, prekariseringen, mobiltelefonerne eller nogen anden enkeltfaktor. 

»Men vi kan se, at noget er i bevægelse - at der er en ny udsathed på spil,« fortsatte hun."

 

Lagt online 04.12.2019 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!