Print

Uddannelsesbladet: VUC giver motivationen tilbage

Uddannelsesbladet 14.12.20

Af: Dorte Plechinger

Hvis VUC og dets lærere skulle til eksamen, ville kursisterne nok give topkarakter. Kursisterne synes, de har fået en ekstra chance for uddannelse i voksenlivet, fordi de på VUC møder den rummelighed og fleksibilitet, som de har savnet tidligere i ofte hårdt prøvede tilværelser og afbrudte uddannelser.

"Det trådte virkelig tydeligt frem i vores undersøgelse, og kursisterne sagde det igen og igen: Lærerne på VUC sætter sig ned og forklarer tingene, så alle kan forstå det. Det havde kursisterne ikke oplevet i samme grad tidligere," siger lektor Anne Görlich, Center for Ungdomsforskning.

Hun er den ene forsker bag undersøgelsen "Hvad er det særlige ved VUC - Kursisters erfaringer med læring, motivation og kulturen på VUC", hvor kursister mellem 20 og 30 år på såvel AVU, hf-enkeltfag som den toårige hf er blevet interviewet.

Artiklen er udgivet i Uddannelsesbladet d. 14.12.20, side 6. 

Lagt online 16.12.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV