Nyt fra CeFU

Print

Uddannelsesbladet: Fire friske fra forskningen

Uddannelsesbladet 31.08.20

Af: Andreas Antoni Lund

Uddannelsesbladet har udvalgt og omtalt fire nyere forskningsprojekter, der kan give brugbar viden på mindst et af de ansættelsesområdet, hvor Uddannelsesforbundets medlemmer arbejder. Et af de udvalgte er CeFUs projekt Faglært til Fremtiden. Uddannelsesbladet skriver følgende om projektet:

Tidligt kendskab øger unges interesse i erhvervsuddannelser

Kun halvdelen af eleverne helt ned til 6. klasse har hørt om erhvervsuddannelserne. Men efter at være blevet udsat for undervisningsbaseret vejledning kan den andel stige til 90 procent. Det viser et forsøg, som Center for Ungdomsforskning har foretaget. Omkring fire ud af ti af eleverne i forsøget siger efterfølgende også, at den tidlige vejledning har påvirket deres tanker omkring job og uddannelse.

Samtidig viser undersøgelsen, at seks ud af ti af eleverne i en medvirkende 8. klasse oplever, at de er blevet klogere på, hvad man kan blive med en erhvervsuddannelse, efter at de har været udsat for målrettet erhvervspraktik.


Find den fulde artikel i Uddannelsesbladet fra d. 31. august, sektion 2, s. 26

Lagt online 02.09.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Arnt Vestergaard Louw
avl@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 31 95 45 30

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
25. november - Konference: Unges deltagelse og medbestemmelse i hverdagslivets arenaer

25. november - Konference: Unges deltagelse og medbestemmelse i hverdagslivets arenaer

Ungedeltagelse er over det hele. Men giver den øgede deltagelse reelt unge stærkere positioner som medbestemmende i forhold, som vedrører deres hverdagsliv og deres liv i videre forstand? Det sætter vi spot på til CeFUs novemberkonference.

Læs mere her

Center for Ungdomsforskning | cefu@hum.aau.dk | Tlf: (+45) 20 29 46 29 | A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh SV