Print

TV2: Uge Sex

TV2 03.02.20

I uge 6 satte Sex og Samfund fokus på den kropslige perfektionskultur, som presser mange børn og unge, blandt andet for at finde modsvar til den redigerede og manipulerede virkelighed, som man ser på sociale medier. 

I den forbindelse har forsker ved Center for Ungdomsforskning Niels Ulrik Sørensen udtalt sig i et indslag i 21.30-Nyhederne på TV2 den 3. februar:

"Forestillingen om det perfekte og det normale glider sammen. Og det vil sige, at hvis man oplever, man ikke er perfekt, så oplever man også, at man er unormal. Så glider den der fornemmelse for at være lidt forkert, lidt ved siden af, ikke helt god nok, ud og rammer flere og flere."

Indslaget sætter fokus på fællesbade, og Niels Ulrik Sørensen understreger fællesbadets vigtighed for de unges billede af menneskekroppens forskellighed.

Med Uge Sex opfordrer Sex og Samfund andre - og især forældre - til at være opmærksomme på, hvordan man taler om kropsidealer med børn og unge. I et liveindslag i TV2 News den 3. februar udtalte Niels Ulrik Sørenen sig yderligere om kropsidealer og forældrenes rolle i perfektionskulturen. 

 Skaermbillede 2020 02 11 Kl 104412

Lagt online 11.02.2020 af Ida Bejder

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!