Print

TV2 Lorry: Sommerkolonier for hundredvis af børn aflyst: Personale vil hellere rejse og på festival

TV2 Lorry, d. 11.06.22

Af: Christian S. N. Therkildsen

Hundredevis af københavnske skolebørn har nu fået aflyst deres sommerkoloni.

Det sker som en direkte konsekvens af, at Københavns Lærerforening, der arrangerer kolonierne, ikke kan finde tilstrækkeligt personale - typisk unge mennesker på udgik efter et sommerjob.

I år kan den vigende interesse også have noget med corona at gøre, mener Gitte Nemholt, personaleansvarlig, Københavns Lærerforenings kolonier.

Den teori bakker professor og leder af Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, Noemi Katznelson, op.

- Man kunne have den antagelse, at corona-nedlukningerne har ramt unge mennesker på en sådan måde, at vi nu ser efterdønningerne af manglende overskud. De oplever en utålmodighed og en oplevelse af, at der er en masse ting, som de ikke har nået, som de gerne vil indhente i løbet af sommeren, hvor de har tiden til det, siger Noemi Katznelson til TV 2 Lorry.

Lagt online 17.06.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!