Print

Pressede socialrådgivere svigter udsatte unge

Information 04.08.2014

Af Sven Johannesen

Som en konsekvens af et enormt arbejdspres har socialrådgivere i Aarhus Kommune i næsten tusind tilfælde systematisk overskredet lovpligtige frister for at hjælpe socialt udsatte unge. En meget alvorlig sag, vurderer juridisk ekspert

Nogle er hjemløse og skal hjælpes med bolig, mange er psykisk syge, andre har et misbrug af stoffer og hash, og så har vi en stor gruppe med kognitive vanskeligheder. Mange har haft en voldsom opvækst med omsorgssvigt,« siger Ida Louise Jervidalo.

Ida Louise Jervidalo understøttes af lederen af Center for Ungdomsforskning, AAU i København, Noemi Katznelson, der understreger vigtigheden af en tidlig indsats over for unge med problemer.

»Det er en lang proces at opbygge tillid mellem systemet og den unge, og når tiden trækker ud, gambler man med mulighederne for at hjælpe de unge,« siger Noemi Katznelson. Hun tilføjer, at der er en markant forøget risiko for, at man aldrig får en uddannelse, hvis man er ikke er i gang, inden man fylder 25.

Læs hele artiklen her

 

Lagt online 08.08.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forsker

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!