Print

Politiken: Koncerter og storskærms-arrangementer aflyses. Hvad sker der lige?

Politiken, d. 14.06.22

Af: Jonas Bach Madsen

Flere events i nattelivet har udviklet sig voldeligt, og publikum kan have svært ved at håndtere den genfundne frihed. Men der er en god forklaring, mener en ekspert.

Det regnede med øldåser over forsamlingen i Fælledparken. Sågar en hegnvagt, der forsøgte at få en beruset gæst til at kravle ned fra et lydtårn, blev mål for kasteskytset.

Storskærmsvisningen af landsholdskampen fredag er blot en ud af flere begivenheder, der i løbet af foråret og startsommeren ifølge både politi og arrangører er gået over gevind. 

[...] Men ifølge Maria Bruselius-Jensen, der er lektor på Aalborg Universitet og tilknyttet universitetets Center for Ungdomsforskning, handler det ikke bare om, at begejstringen over endelig at kunne feste igen trumfer hensynet til omverdenen.

Udfordringen er snarere, at hele ungdomsårgange ikke har lært at feste på samme måde, som tidligere generationer har haft mulighed for: »Der er en masse, man skal lære at praktisere og håndtere i overgangen fra barndom til ungdom. Det kan være svært at feste. For en del unge har den oplæring i ungdomslivet ikke fundet sted på samme måde på grund af corona«. Maria Bruselius-Jensen peger på, at de fleste unge almindeligvis starter med at feste i mere beskyttede rum, inden de bevæger sig ud i nattelivet, og hvor de lærer festkulturen at kende i roligere rammer.

Lagt online 17.06.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere