Print

Nordjyske: Landsstævne tilbyder flere oplevelser

Nordjyske 27.06.2017

04072017 Landsstævne

Foto: Bent Bach

Af Kirsten Pilgaard

Når 25.000 har sagt ja til DGI Landsstævne 2017 i Aalborg, har de valgt et unikt fællesskab. Men der er i stigende grad fokus på, at man selv skal kunne vælge, hvad man har lyst til i stævnet.

Ifølge lektor på Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet i København, Maria Bruselius-Jensen, er trenden om selv at bestemme ikke så ny endda, den er bare mere og mere tydelig. Hun har sammen med lektor på universitetet Niels Ulrik Sørensen netop udgivet rapporten "Unges fællesskaber - mellem selvfølgeligheder og vedligeholdelse", som er et forskningsprojekt udgivet på Aalborg Universitets forlag.

- Fællesskaberne søger vi stadigvæk i lige så høj grad, som vi altid har gjort. Men de unge er opmærksomme på, at de skal præstere på rigtig mange forskellige arenaer. De prioriterer i høj grad, hvad det er for nogle forskellige fællesskaber, de indgår i. De tager ansvar for at få deres hverdag til at fungere bedst muligt, siger hun.

Maria Bruselius-Jensen mener, at det er en del af en samfundsdiskurs.

- Vi forbinder det at leve et godt og aktivt liv med også at prioritere og vælge og udfolde vores eget individuelle liv. Det tager de unge på sig i høj grad. De skal både nå at gå i skole, dyrke sport, styrke kroppen blandt meget andet, og så må de vælge det, der kan hænge sammen. Så prioriterer de på en måde, så det balancerer i forhold til, hvad de føler, at de kan opnå i de forskellige fællesskaber, siger Maria Bruselius-Jensen, der slår fast, at man ikke skal forveksle det med en stigende tendens til egoisme.

- Det skal ikke forstås som, at man vælger fællesskaber som giver bedst valuta i forhold til det individuelle projekt, det er ikke køb og salg, for de unge søger også tryghed og andre ting i de fællesskaber, som de altid har gjort. Man må heller ikke glemme, at der også er rigtig meget, der ser ud som det altid har gjort. De unge har også brug for fællesskaber, siger Maria Bruselius-Jensen.

Læs hele artiklen her

Lagt online 04.07.2017 af Rebecca Marie Væver Johansen

Kontakt forskere

Maria Bruselius-Jensen
mariabj@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 9356 2147

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!