Print

Magasinet Gymnasieskolen: Ungdomsforsker: ”Er man ikke i en gruppe, er man fucked!”

Magasinet Gymnasieskolen d. 16.03.22

Af: Tina Rasmussen 

Stadigt flere unge er stressede og mistrives, viser nye tal. Stærke fællesskaber er en af nøglerne til at forebygge mistrivsel, mener professor Niels Ulrik Sørensen.

[...]
”Vi skal tænke i fællesskaber, så vi tager luften ud af det meget individualiserede og præstationsprægede samfund, der er i dag. Det er afgørende for at rykke ved den stigende mistrivsel blandt unge,” siger han.

[...]
Niels Ulrik Sørensen og tre kolleger på Center for Ungdomsforskning er lige nu i gang med et projekt, der zoomer ind på de forskellige typer af fællesskaber, der fylder i de unges liv, og betydningen af dem. Målet med projektet, som de laver i samarbejde med Mary Fonden, er at få et mere differentieret blik på fællesskaber: Hvordan skaber man de bedste fællesskaber? Og er der fællesskaber, der faktisk skaber mistrivsel?

Niels Ulrik Sørensen håber, at projektet kan give gymnasierne idéer til nye knapper, der kan skrues på eller områder, hvor det vil give mening at gøre mere.

Lagt online 17.03.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere
Videokatalog

Videokatalog

Gå på opdagelse i CeFUs videokatalog. Videoerne dækker CeFUs aktiviteter og forskning - herunder oplæg fra CeFUs konferencer og videoer om CeFUs forskningsprojekter.

Læs mere her
Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!