Print

Magasinet Frie Skoler: Høje forventninger skaber mistrivsel hos de unge

Magasinet Frie Skoler 18.12.21

Af: Mikkel Hvid

Magasinet Frie Skoler har i medlemsbladet for december udgivet en artikel baseret på Center for Ungdomsforsknings konference: "Tempo, trivsel og præstation. Ny og klassisk udsathed i ungdomslivet", der blev afholdt d. 25. november 2021. 

Uddrag:

Danske unge trives dårligere og oplever sig mere sårbare og udsatte end tidligere. De frygter, at de blive efterladt på perronen - efterladt af samfundet, vennerne, familien, viser nyt forskningsprojekt.

 [...]

Og når psykologiseringen, accelerationen og præstationskravet øger mistrivslen og skaber ny udsathed i den gruppe, så skyldes det, at der er utroligt meget på spil hos disse unge. De oplever, at hvis de ikke præsterer og klarer presset, så falder de igennem. De oplever, at hvis de ikke får en uddannelse, så er der ingen fremtid for dem.

Mette Pless og Noiemi Katznelson understreger, at der ikke i sig selv er noget galt med hverken acceleration, psykologisering eller præstationer. Men på grund af den underliggende angst for eksklusion, kan de føre til en overbelastning, som skaber mistrivsel og udsathed blandt de unge. Og det er, mener forskerne, forklaringen på, at stadig flere unge mistrives og er udsatte.

Lagt online 21.12.2021 af Louise Ahlskog

Kontakt forskere

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!
Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konference d. 25. november: Tempo, trivsel og præstation – ny og klassisk udsathed i ungdomslivet

Konferencen er afholdt. Kom og bliv klogere på den stigende mistrivsel blandt unge. Hvad er egentlig på færde? Hvorfor er unges trivsel under pres? Sæt kryds i kalenderen d. 25. november 2021, hvor Center for Ungdomsforskning inviterer til konference om unges trivsel, mistrivsel og udsathed i dag. Her vil forskere præsentere resultater fra det treårige forskningsprojekt ’Ny udsathed", lavet i samarbejde med Det Obelske Familiefond. Vi får også besøg af den anerkendt tyske sociolog og professor, Hartmut Rosa, som vil præsentere sin analyse af det senmoderne accelerationssamfund.

Læs mere her!
Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet stiller med denne nye podcast skarpt på ungdomsforskningen. Vi indvier lytterne i de nyeste tendenser i ungdomslivet og vender nogle af de spørgsmål, de rejser. Lyt med når vi gennem podcastens forskellige serier sætter spot på CeFUs forskning, der med et 360 graders perspektiv kommer hele vejen rundt om ungdomslivet.

Læs mere