Print

Mænd skal være som kvinder

Nordjyske stiftidende, d. 17.08.2013

Af Charlotte Rørth

Flere mandeforskere peger overfor NORDJYSKE på, at som kvinder i årevis har taget tøj og adfærdsmønstre fra mændene for at klare sig bedre og for eksempel gøre karriere med maskulin omgangstone og habit, så er mændene nu i gang med at gøre som kvinderne.

-Mænd kan ikke længere slippe afsted med ølmave og t-shirt og så tro, det er nok at få hende til at grine. Niks, fastslår Anders K. Sørensen, forfatter til " Hankøn" om nutidens mænd.
-Og når det gælder job, så er kravene til mænds udseende i dag faktisk lige så store som til kvinder, fortsætter kommunikationsrådgiveren, der langt fra er alene om at få øje på forfængelighed som en nødvendig del af mandens dagligliv anno 2013.

Nye roller slår tydeligst igennem hos de unge, og hos Center for Ungdomsforskningpå Aalborg Universitet peger souschef Niels Ulrik Sørensen på nogle af de samme tendenser.
-Der sker nogle af de samme ting for de unge mænd, som de unge kvinder før har været udsat for, fordi de både skulle klare sig godt og se godt ud. Det skal mændene også nu, siger Niels Ulrik Sørensen.

 Ligesom pigerne får også drengene spiseforstyrrelser eller megarexi, hvor de vil have større og større muskler, fordi deres udseende har stor betydning.
-Mændene er også blevet objekter, som kvinderne har været. Der kigges på dem, og de skal iscenesætte sig selv. De skal også være sunde og slanke, fortæller Niels Ulrik Sørensen om den tendens i den globale ungdomskultur, der stikker langt dybere end blot tøj og figur.

Læs mere her

Lagt online 23.08.2013 af Poul Simon Rasmussen

Kontakt forsker

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!