Print

Lektor Anne Görlich deltog i seminar: 'Inkludering af udsatte unge i uddannelse, arbejde og samfund'

Torsdag den 15. september arrangerede Arbejds- og Inklusionsministeriet et digitalt seminar om inklusion af udsatte unge i arbejde, uddannelse og samfundsliv. Seminaret er en del af Norges formandskabsprogram for Nordisk Ministerråd i 2022.

Inklusion af udsatte unge i arbejde, uddannelse og socialt liv har høj prioritet i de nordiske lande. Trods en række anstrengelser gennem mange år er der stadig for mange udeladt. På initiativ af Arbejds- og inklusionsministeriet har Oslo Metropolitan University - Storbyuniversitetet i samarbejde med forskere fra alle de nordiske lande og områder gennemført en nordisk videnssamling om inklusion af unge i skole, arbejde og samfund (tilgængelig på norsk og engelsk). 

På seminaret blev resultaterne fra videnopsamlingen præsenteret, og resultaternes betydning for politikudvikling og videre forskning blev diskuteret. Her deltog lektor ved Center for Ungdomsforskning, Anne Görlich, med oplægget 'Inkludering av utsatte unge i skolen'. 


Den nordiske videnssamling har desuden resulteret i en rapport, som Anne Görlich har deltaget i. Du kan læse rapporten her.

 

 

Lagt online 22.09.2022 af Maria Jelonek

Kontakt forsker

Anne Görlich
anneg@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2073 5872

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

Lyt til CeFUs podcast: Ungdomsforskning

I podcastserien ’Den Gode Overgang’, sættes der i tre programmer fokus på unge, der flytter hjemmefra. Med afsæt i unges egne fortællinger om deres flytteprocesser, undersøges de udfordringer og muligheder, der tegner sig i unges overgange til voksenlivet.

Læs mere
CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

CeFU-uddannelse: Uddannelse i anvendt ungdomsforskning

Vil du kvalificeres med den nyeste viden om ungdomsliv og udvikle metoder til at inddrage og engagere unge? CeFUs uddannelse i anvendt ungdomsforskning kommer 360 grader rundt om ungdomslivets mange facetter og klæder dig på med den nyeste viden om centrale tendenser.

Læs mere her!