Print

Kreativitetskommission vil fremme det skæve i uddannelser

Politiken 22.05.2014

Af Charlotte Holm Pedersen

Hele uddannelsessystemet bør skifte fokus fra stramme mål til nytænkende og kreativ undervisning, hvor der er plads til at bryde ud af fastgroede vaner. Sådan lyder meldingen fra en ny kommission, der i går afleverede et manifest med en række anbefalinger om, hvordan det kan ske, til kulturminister Marianne Jelved (R) og undervisningsminister Christine Antorini (S).

»Mange undervisere i uddannelsessystemet føler, at det er svært at indarbejde kreativitet, fordi der er nogle meget faste rammer, mål og eksaminer, som står i vejen for, hvordan man kan arbejde kreativt«, siger ungdomsforsker Niels Ulrik Sørensen, der er initiativtager og medlem af kommissionen, der består af uddannelses-, kultur-og erhvervsaktører.

De i alt ti medlemmer kunne hente inspiration fra en konference, holdt i går af Aalborg Universitets Center for Ungdomsforskning (CeFU). Her var 200 deltagere fra forskellige uddannelser, virksomheder og foreninger mødt op for i samarbejde at give deres bud på, hvordan man kan nytænke undervisning.

Læs hele artiklen her

 

Lagt online 02.06.2014 af Mads Ekdahl

Kontakt forskere

Niels Ulrik Sørensen
nielsus@ikl.aau.dk
Telefon: (+45) 2384 6031

Noemi Katznelson
nka@hum.aau.dk
Telefon: (+45) 2068 6680

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

Nyt fra CeFU: Nyhedsbrev

En gang i kvartalet udsender vi et nyhedsbrev med information om ny forskning, udgivelser og konferencer. Hvis du gerne vil holde dig informeret om den nyeste ungdomsforskning, så tilmeld dig allerede nu.

Tilmeld dig nyhedsbrevet!